Queen tonic

QUEEN TONIC BESTÅR AV

14 ÖRTER


- Alla är kända sen urminnestider för ett stort spektrum hälsoegenskaper och som i våra dagar studeras med ett stort intresse av forskare runt hela världen.


Många av mina klienter som har börjat regelbundet använda Queen tonic skriver till mig och uttrycker uppskattning för smak och hur bra de mår av den. Det finns även de som tycker att den är stark i smaken men de flesta vänjer sig.


Queen tonic är sammansatt på ett välgenomtänkt sätt. De flesta örter som finns i Queen tonicen är idag flitigt studerade och kända för sina farmakologiska effekter som tex kurkumin i gurkmejan, gingerol i inngefäran, capsaicin i habaneron, piperin i svartpepparn - för att nämna några fytokemikalier i de örter som ingår. Men Queen tonic består av 12 örter vilka innehåller hundratals fytokemikalier som är väldokumenterade i den vetenskapliga litteraturen.


Med alla dessa ingredienser kan jag inte säga annat än jag är otroligt glad för att ha lyckats sätta ihop de till en tonic som dessutom lovordas av mina klienter för sin smak - det är ett bonus jag inte ens räknat med då jag tänker först och främst på nyttigheten och i andra hand på smaken. Jag skulle kunna skriva en hel bok i ämnet, då alla studier jag har läst på den medicinska databasen om var och en av ingredienserna fascinerar mig så mycket. Men jag hoppas att denna komprimerade information kan vara till nytta för dig.


Örterna i Queen tonic fermenteras i ekologisk, opastöriserad och ofiltrerad äppelcidervinäger under 3 veckors tid.


Därefter filtreras Queen tonic lätt och pastöriseras inte för attskydda alla näringsämnen och probiotiska bakterier. Fermenterad mat är extra hälsosam. Mjölksyrebakterier,under fermenteringsprocessen bryter ner olika metaboliter vilket blir lättare för vår kropp att ta upp dessa.Bakterierna producerar dessutom en mängd metaboliter så som; enzymer, vitaminer, kortkedjiga fettsyror somläker tarmslemhinnor – alla metaboliter gör att näringsupptaget ökar markant från tarmen och in i kroppen. Degoda bakterierna i fermenterad mat hjälper till att balansera bakterieflora i tarmen, vilket stödjermatsmältningsprocessen.

Om man lider av magbesvär kan det minska symtom från mag- och tarmkanalen. Studier visar att fermenteradmat hjälper vid IBS tex minskar förstoppningar, diarréer och gaser. Bakterier i tarmen skyddar oss också motinfektioner – hela 70 % av immunförsvaret skolas in i tarmen.

Queen tonic


- Den innehåller 14 örter från naturens apotek

som borde finnas i alla hem

ÖRTERNA I QUEEN TONIC FERMENTERAS I EKOLOGISK, OPASTÖRISERAD OCH OFILTRERADÄPPELCIDERVINÄGER UNDER 3 VECKORS TID. Därefter mixas och filtreras Queen tonicen lätt, pastöriseras inte, för attskydda alla näringsämnen och probiotiska bakterier. Fermenterad mat är extra hälsosam. Mjölksyrebakterierna, under fermenteringsprocessen, bryter ner olika ämnen och gör att deras biotillgänglighet i kroppens celler ökar väsentligt. Bakterierna producerar dessutom en mängd metaboliter så som; enzymer, vitaminer, kortkedjiga fettsyror som läker slemhinnor – alla bakteriemetaboliter gör att näringsupptaget ökar markant från tarmen och in i kroppen. Degoda bakterierna i fermenterad mat hjälper till att balansera bakterieflora i tarmen, vilket stödjer matsmältningsprocessen.

Om man lider av matsmältningsbesvär kan fermenterade örter minska symtom från mag- och tarmkanalen. Studier visar att fermenterad mat hjälper vid IBS, tex genom att minska förstoppningar, diarréer och gaser. Bakterier i tarmen skyddar oss också mot infektioner – hela 80 % av immunförsvaret skolas in i tarmen.


QUEEN TONIC ÄR ENORMT RIK PÅ FYTOKEMIKALIER. Fytokemikalier är ämnen som växterna använder sig av i sitt försvar mot bakterier, virus, mögelsvampar,  insekter och – När de kommer in i våra kroppar får de nya uppdrag. Det är just fyfokemikalier som har medicinska egenskaper, en av fytokemikalierna  i Queen tonic som kommer från gurkmejan heter kurkumin och de flesta känner till den. En annan finns i ingefära och heter gingerol. Åter annan heter allicin och finns i vitlök. – Det finns hundratals fytokemikalier i Queen tonic och det är inte undra på att i medeltiden har naturläkare använt en liknande dryckmot alla slags sjukdomar. På den  tiden bestod drycken av bara 6-7 ingredienser fermenterade i äppelcidervinäger och den hette då Master tonic, eller Fire tonic, efter den eldiga smaken.


ÄPPELCIDERVINÄGER. Gamla testamentet och Hippokrates rapporterade om användningen av ACV i kombination med honung för att bekämpa infektion och skydda öppna hudsår. Historisktssett har vinäger producerats och sålts som en kommersiell handelsvara i över 5000 år. Vinäger är den resulterande produkten när etylalkohol omvandlas till ättiksyra av bakterien Acetobacter.

Äppelcidervinäger har hyllats för stöd vid viktminskning. För att motverka; hyperlipidemi, hyperkolesterolemi. Som en antioxidant och för att sänka blodtrycket – för att nämna några få av en mängd kända, goda hälsoeffekter. Användning av organiska syror som näringstillskott har betraktats som säkra och kan eliminera skadliga tarmbakterier.
Den globala upptrappningen av antibiotikaresistens innebär att alternativa antimikrobiella medel är nödvändiga. Nyligen publicerad studie rapporterade att äppelcidervinäger kan ha antimikrobiella effekter på kulturer av flera arter av vanliga patogena bakterier och jäst, E. coli, S. aureus och C. albicans. (1)


VITLÖK (Allium sativum L. fam. Alliaceae) är en av de bäst undersökta, bästsäljande naturläkemedel även om detanvänds vanligtvis som mat och krydda. Vitlöksbeståndsdelar inkluderar enzymer (till exempel alliinas) och svavelhaltiga föreningar, inklusive alliin, och föreningar som produceras enzymatiskt av alliin (till exempel allicin).

Traditionellt har vitlök använts för att behandla infektioner, sår, diarré, reumatism, hjärtsjukdomar, diabetes och många andra sjukdomar. Experimentellt har det visat sig utöva antilipidemiska (mot höga blodfetter), antihypertensiva (blodtryckssänkande), antineoplastiska (mot cancer), antibakteriella, immunostimulerande och hypoglykemiska (blodsockersänkande) egenskaper. Kliniskt har vitlök utvärderats för ett antal egenskaper, inklusive högt blodtryck, hyperkolesterolemi, intermittent claudication (smärtan i skelettmusulaturen som uppstår under träning), diabetes, reumatoid artrit, vanlig förkylning, som insektsmedel, för förebyggande av arterioskleros samt cancer. (2)


INGEFÄRA (Zingiber officinale Roscoe) är en vanlig och allmänt använd krydda. Den är rik på olika kemiska beståndsdelar, inklusive fenolföreningar, terpener, polysackarider, lipider, organiska syror och fibrer. Hälsofördelarna med ingefära tillskrivs främst dess fenolföreningar, såsom gingeroler och shogaoler. Ökande undersökningar har visat att ingefära har flera biologiska aktiviteter, inklusive antioxidant-, antiinflammatorisk-,antimikrobiell-, anticancer-, neuroprotektiv-, kardiovaskulär-skyddande, andningsskyddande, antiobesitet (antifetma)-, antidiabetes - aktiviteter. (3)

Prekliniska studier som utförts under det senaste decenniet har visat att ingefära och dess fytokemikalier dehydrozingeron, zingeron har radioskyddande effekter. Extrakt av ingefära rhizome var effektivt för att skyddamot gammastrålning-inducerad sjukdom och dödlighet. Fytokemikalier dehydrogingeron och zingeron som finns i ingefära visas också kunna skydda möss mot strålningsinducerad sjukdom och dödlighet.

Mekanistiska studier har visat att fri radikal rensning, antioxidant påverkan och antiinflammatoriska effekter kanbidra till det observerade skyddet. Dessutom har studier med tumörbärande möss också visat att zingeronselektivt skyddar de normala vävnaderna mot de skadliga effekterna av strålning. (4)


GURKMEJA (Curcuma longa) Mest populär kanske på den indiska subkontinenten, inte bara inom hälso- och sjukvården utan också för bevarande av mat och som ett gult färgämne för textilier. Sedan tiden för Ayurveda (1900 f.Kr.), har många terapeutiska aktiviteter tillskrivits gurkmeja för en mängd olika sjukdomar och tillstånd, inklusive i hud-, lung- och mag-tarmsystem, värk, smärtor, sår, stukningar och leversjukdomar.

Omfattande forskning under det senaste halvseklet har påvisat att de flesta av dessa egenskaper i gurkmeja, beror på kurkumin. Kurkumin har uppvisat antioxidativa-, antiinflammatoriska-, antivirala-, antibakteriella-, antifungala- och anticancer egenskaper och har därmed en potential mot olika maligna sjukdomar, diabetes, allergier, artrit, Alzheimers sjukdom och andra kroniska sjukdomar.

Med tanke på den senaste vetenskapliga evidensen att ”multitargeted terapi” är bättre än”monotargeted terapi” för de flesta sjukdomar, kurkumin kan betraktas som en idealisk "Krydda för livet". (5)

Jag vill tillägga här, att gurkmeja, förutom kurkumin innehåller 19 andra kurkumenoider vars effekter är inte lika välstuderade som kurkumin. Men man vet att alla fytokemikalier arbetar bäst i närvaro av sina lagkamrater, kommande från samma källa och av den anledningen finns hela gurkmeja fermenterad i Queen tonicen. Gurkmeja innehåller naturliga fettsyror som kallas Tumeroner – dessa är kända som viktiga för att kurkumin ska kunna upptas i våra celler. Fermenterad Gurkmeja är enligt studier mycket effektivare än färsk gurkmeja. Tillsammans med fermenterad ingefära fungerar den ännu bättre i att motverka diverse hälsobekymmer.


PEPPARROT (Armoracia rusticana) tillhör växtordningen Brassicales, familjen Brassicaceae. Det är en fleråriggröda som odlas främst i Europa och Asien. Särskilt dess rötter som är en rik källa till biologiska aktiva föreningar används i kosten som en smaksättning på grund av deras heta och pikanta smak och den genomträngande lukten. Pepparrot är också känd för sina antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper och används följaktligen för behandling av akut bihåleinflammation, bronkit och urinblåse-infektion. Den karakteristiska heta smaken är främst resultatet av den enzymmedierade nedbrytningsprodukten allyl-isothiocyanate (allyl ITC) som bildas av prodrogen sinigrin. Baserat på aktuell kunskap kan man anta att de hälsofrämjande eller botande effekterna av pepparrot beror på bioaktiviteten hos allyl ITC.
Dessutom innehåller rötterna antioxidanter; askorbinsyra samt flavonoider kaempferol och quercetin som också är kända för sin antiinflammatoriska kapacitet. (6)


LÖK (Allium cepa L.) Lök är rik på två kemiska grupper som har kända fördelar för människors hälsa. Dessa är flavonoider och alk(en)yl cysteinsulfoxider (ACSO). Två flavonoida undergrupper finns i lök, antocyaninerna, somger en röd / lila färg till vissa sorter och flavanoler som quercetin och dess derivat som ansvarar för de gula och bruna skinnen av många andra sorter. ACSO:s är smakprekursorerna, som, när de klyvs av enzymet alliinase, genererar den karakteristiska lukten och smaken av lök. Föreningar från lök har rapporterats ha en rad hälsofördelar som inkluderar antikarcinogena, antitrombotiska-, antiastmatiska- och antibiotiska effekter. (7)


HABANERO (C.chinense). Chilipeppar (Capsicum spp. ) är bland de mest konsumerade grönsakerna i världen. Även om det huvudsakliga och eftertraktade ämnet i habanero är capsaicin, det som ger det den starka smaken, så värderas den också högt som en utmärkt källa till naturliga fytokemikalier (finns i färgpigment) och antioxidantföreningar. Habanero innehåller höga mängder askorbinsyra, vitamin A och E, karotenoider och fenolföreningar, som anses vara starka antioxidanter. Oxidativ stress har varit relaterad till skador som framkallas av åldrande och olika sjukdomar hos människor.

Således rekommenderas intaget av livsmedel rik på antioxidanter för att förhindra sådana störningar. I gnagarstudier har capsaicinrika dieter visat gynnsamma effekter på åderförkalkning, metaboliskt syndrom, diabetes, fetma, alkoholfri-fettlever, hjärthypertrofi, högt blodtryck och stroke-risk. 


CITRON (Citrus limon) med fruktskal. är en av de mest konsumerade frukterna, antingen direkt eller används i drycker och matlagning. Citrusfrukter har använts som traditionella medicinalväxter i flera asiatiska länder, såsom Kina, Japan och Korea. Nio traditionella kinesiska läkemedel har registrerats i den kinesiska farmakopian för lämplig medicinsk användning. Citroner är rika på citronsyra, C-vitamin och polyfenoler, vilket ger olika hälsofördelar, såsom lindring av trötthet och lipidsänkande effekter. Eriocitrin, den viktigaste citronpolyfenolen (LPP), är en gul och vattenlöslig antioxidant som är riklig i citronsaft och skal. (9)

Sekundära metaboliter är dock ett särskilt populärt ämne i den nuvarande forskningen. Dessa beståndsdelar, även kända som fytokemikalier, är små molekyler som inte nödvändigtvis är för växternas överlevnad men som representerar farmakologisk aktivitet. Citrusfrukter innehåller ett antal sekundära metaboliter, såsom flavonoider, alkaloider, kumariner, limonoider, karotenoider, fenolsyror och eteriska oljor. Dessa aktiva sekundära metaboliter visar flera bioaktiviteter av avgörande betydelse för människors hälsa, inklusive antioxidativa, antiinflammatoriska, anti-cancer, samt kardiovaskulära skyddande- och neuroprotektiva effekter. (10)

Många fytokemikalier finns rikligast i citronskal och kärnor och av den anledningen ingår hela, ekologiska  citroner i Queen tonicen.


BOCKHORNSKLÖVER (Trigonella foenum-graecum Linn.), en medicinsk växt som används i stor utsträckning i olika delar av världen som ört, mat, krydda och inom traditionell medicin. Bockhornsklöver anses vara en av de äldsta medicinska växterna och dess hälsofrämjande effekter har citerats i Ayurveda och traditionell kinesisk medicin. Undersökningarna av den kemiska sammansättningen och farmakologiska effekter har fått en renässans desenaste åren.

Omfattande preklinisk och klinisk forskning har beskrivit de farmaceutiska användningarna av bockhornsklöver som antidiabetisk, antihyperlipidemisk, antiobesitet (motverkar fetma), anti-inflammatorisk, antioxidant, svampdödande, antibakteriell och används som medicin behandling av hormonella bekymmer hos både män och kvinnor. De farmakologiska effekterna av bockhornsklöver tillskrivs olika fytonutrienter. Den fytokemiska-analysen avslöjar förekomsten av steroider, alkaloider, saponiner, polyfenoler, flavonoider, lipider, kolhydrater, aminosyror och kolväten. (11) I Queen tonic använder vi bockhornsklövers frön som först groddats ett par dagar för att väcka till liv alla näringsämnen innan defermenteras.


TALLPOLLEN (Pinus massoniana Lamm.) Som ett slags kinesisk traditionell medicin har tallpollen använts som läkemedel och mat i tusentals år. Tallpollen har en effekt vid behandling av olika typer av sjukdomar som förkylningar, prostatasjukdom, anemi, diabetes, högt blodtryck, astma och rinit. Tallpollen-pulver, kallat "naturligt mikronäringsämnens-förråd", är rikt på många typer aminosyror, mineraler, vitaminer, enzymer och flavonoider. Även om det är väldokumenterat att tallpollen kan ha antiagning-effekter (bromsar åldrande) på grund av olika positiva effekter på människors hälsa, har det nu först påvisats att tallpollen bromsar faktiskt åldrande. (12)

Tallpollen tillsätter vi i Queen tonicen i sista steg, strax innan buteljeringen, för att inte råka sila bort den fina, dyrbara pulvret när alla andra ingredienser silas.


HONUNG används traditionellt vid behandling av ögonsjukdomar, bronkial-astma, halsinfektioner, tuberkulos, törst, hicka, trötthet, yrsel, hepatit, förstoppning, maskangrepp, eksem, läkning av sår och används som näringsrikt kosttillägg. Ingredienserna i honung har rapporterats utöva antioxidantiva, antimikrobiella, antiinflammatoriska, antiproliferativa, anticancer och antimetastatiska effekter.

Många evidens tyder på goda effekter av honung vid kontroll och behandling av sår, diabetes mellitus, cancer, astma, och även kardiovaskulära, neurologiska och gastrointestinala sjukdomar. Honung har en potentiell terapeutisk roll vid behandling av sjukdom genom fytokemiska, antiinflammatoriska, antimikrobiella och antioxidativa egenskaper.

Flavonoider och polyfenoler, som fungerar som antioxidanter, är två huvudsakliga bioaktiva molekyler som finns i honung. Enligt modern vetenskaplig litteratur kan honung vara användbart och har skyddande effekter för behandling av olika sjukdomstillstånd som diabetes mellitus, andningsorganen, mag-tarm-, kardiovaskulära och nervsystemet.

Sammanfattningsvis kan honung betraktas som ett naturligt terapeutiskt medel för olika medicinska ändamål. (13)


SVART PEPPAR (Piper nigrum L.) Anses vara "kungen av kryddor". Svartpeppar har också undersökts i stor utsträckning för sina biologiska egenskaper och dess bioaktiva fytoföreningar. Landet med det högsta antalet traditionella rapporter om P. nigrum för både human- och veterinärmedicin var Indien, främst vid menstruationsstörningar, samt vid öron-näsa-hals-störningar hos människor och gastrointestinala störningar hos boskap. Antimikrobiell aktivitet registrerades mot ett brett spektrum av patogener. Piper nigrum uppvisar också anticancer effekt mot ett antal cellinjer från bröst, kolon, livmoderhalscancer och prostata genom olika mekanismer inklusive cytotoxicitet, apoptos, autofagi. Dess antidiabetiska egenskaper har också bekräftats in vivo samt hypolipidemiska egenskaper som framgår av minskning av kolesterolnivåer, triglycerider och LDL och ökning av HDL, det så kalladec goda kolesterolet.

Piper nigrum har också antiinflammatoriska, smärtstillande och neuroprotektiva effekter. Som en avgörande anmärkning bör P. nigrum inte bara betraktas som "Kung av kryddor" utan kan också betraktas som en del av kungariket av läkemedel, bestående av bioaktiva föreningar med potentiella farmaceutiska egenskaper. (14)

I Queen tonic tillsätts svart peppar på grund av de kända egenskaperna om att öka biotillgänglighet av andra viktiga ämnen från medicinska örter. Piperin är en alkaloid, närvarande i svartpeppar. Det mest långtgående attributet för piperin har varit dess hämmande inflytande på enzymatiska läkemedel biotransformerande reaktioner i levern. 

De medicinska egenskaperna hos till exempel kurkumin kan inte utnyttjas till fullo på grund av dålig biotillgänglighet. I levern sker en kemisk process som kallas glukuronidation, där den fettlössliga kurkumin och andra fettlösliga ämnen omvandlas till vattelösliga vilket gör att vi kissar ut det. Piperin är en känd hämmare av lever- och tarmglukuronidation och därigenom, istället för att spola ner kurkumin i toalettstollen kommer den kunna tas upp i mycket större omfattning i kroppen celler. (15)


Referenser;

  1. Yagnik D, Serafin V, J Shah A. Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli,Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression.Sci Rep. 2018;8(1):1732. Published 2018 Jan 29. doi:10.1038/s41598-017-18618-xhttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5788933/

  2. Aviello G, Abenavoli L, Borrelli F, Capasso R, Izzo AA, Lembo F, Romano B, Capasso F. Garlic: empiricismor science? Nat Prod Commun. 2009 Dec;4(12):1785-96. PMID: 20120123.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20120123/

  3. Mao QQ, Xu XY, Cao SY, et al. Bioactive Compounds and Bioactivities of Ginger (Zingiber officinaleRoscoe). Foods. 2019;8(6):185. Published 2019 May 30. doi:10.3390/foods8060185https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31151279/

  4. Baliga MS, Haniadka R, Pereira MM, Thilakchand KR, Rao S, Arora R. Radioprotective effects of Zingiberofficinale Roscoe (ginger): past, present and future. Food Funct. 2012 Jul;3(7):714-23. doi:10.1039/c2fo10225k. Epub 2012 May 18. PMID: 22596078.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22596078/

  5. Aggarwal BB, Sundaram C, Malani N, Ichikawa H. Curcumin: the Indian solid gold. Adv Exp Med Biol.2007;595:1-75. doi: 10.1007/978-0-387-46401-5_1. PMID: 17569205.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17569205/

  6. Herz C, Tran HT, Márton MR, et al. Evaluation of an Aqueous Extract from Horseradish Root (Armoraciarusticana Radix) against Lipopolysaccharide-Induced Cellular Inflammation Reaction. Evid BasedComplement Alternat Med. 2017;2017:1950692. doi:10.1155/2017/1950692https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5274677/

  7. Griffiths G, Trueman L, Crowther T, Thomas B, Smith B. Onions--a global benefit to health. PhytotherRes. 2002 Nov;16(7):603-15. doi: 10.1002/ptr.1222. PMID: 12410539.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12410539/

  8. McCarty, M. F., DiNicolantonio, J. J., & O'Keefe, J. H. (2015). Capsaicin may have important potential forpromoting vascular and metabolic health. Open heart, 2(1), e000262.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4477151/

  9. Shimizu C, Wakita Y, Inoue T, et al. Effects of lifelong intake of lemon polyphenols on aging and intestinalmicrobiome in the senescence-accelerated mouse prone 1 (SAMP1). Sci Rep. 2019;9(1):3671. Published2019 Mar 6. doi:10.1038/s41598-019-40253-xhttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6403313/

  10. Lv X, Zhao S, Ning Z, et al. Citrus fruits as a treasure trove of active natural metabolites that potentiallyprovide benefits for human health. Chem Cent J. 2015;9:68. Published 2015 Dec 24.doi:10.1186/s13065-015-0145-9 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4690266/

  11. Nagulapalli Venkata KC, Swaroop A, Bagchi D, Bishayee A. A small plant with big benefits: Fenugreek(Trigonella foenum-graecum Linn.) for disease prevention and health promotion. Mol Nutr Food Res.2017 Jun;61(6). doi: 10.1002/mnfr.201600950. Epub 2017 Apr 27. PMID: 28266134.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28266134/

  12. Mao GX, Zheng LD, Cao YB, et al. Antiaging effect of pine pollen in human diploid fibroblasts and in amouse model induced by D-galactose. Oxid Med Cell Longev. 2012;2012:750963.doi:10.1155/2012/750963 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3345248/

  13. Samarghandian, S., Farkhondeh, T., & Samini, F. (2017). Honey and Health: A Review of Recent ClinicalResearch. Pharmacognosy research, 9(2), 121–127.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5424551/

  14. Takooree H, Aumeeruddy MZ, Rengasamy KRR, Venugopala KN, Jeewon R, Zengin G, Mahomoodally MF.A systematic review on black pepper (Piper nigrum L.): from folk uses to pharmacological applications.Crit Rev Food Sci Nutr. 2019;59(sup1):S210-S243. doi: 10.1080/10408398.2019.1565489. Epub 2019 Feb11. PMID: 30740986. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30740986/

  15. Srinivasan K. Black pepper and its pungent principle-piperine: a review of diverse physiological effects.Crit Rev Food Sci Nutr. 2007;47(8):735-48. doi: 10.1080/10408390601062054. PMID: 17987447.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17987447/


      Hälsorådgivare

      Kontakta oss


      Måndag - Fredag
      09:00 - 17:00
      Lördag - Söndag
      Stängt

      Administratör

      Anna Ruoss


      Hälsovetare - med inrikning på Biomedicin

      Hälsocoach & KRAFT - Instruktör

      Anna Ruoss

      Holger Ruoss


      Administration & Webbansvarig

      Holger Ruoss

      Email: holger.ruoss@naturklinik.se


      Telefon: +46 70 308 01 27

      © All rights reserved.

      :
      Retur- och återbetalningspolicy